Mainokset

Tulinen jauheliha-pekonipiirakka resepti

Mainokset

Tulinen jauheliha-pekonipiirakka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Jauheliha-pekonipiirakka
  4. 25 palaa
  5. Pohja
  6. 5 dl vettä
  7. 50 g hiivaa
  8. 1 tl suolaa
  9. 8 dl vehnäjauhoja
  10. 3 dl sämpyläjauhoja
  11. 100 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  12. Täyte
  13. 6 dl lihalientä
  14. 75 g ruis-riisiseosta
  15. 400 g naudan paistijauhelihaa
  16. 170 g pekonia
  17. 1 kpl sipulia (hienonnettuna)
  18. 2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  19. 1 kpl punaista paprikaa (kuutioituna)
  20. 1 rkl ketsuppia (tulinen)
  21. ½ tl suolaa
  22. ½ tl mustapippuria
  23. 1 tl yrttimaustesekoitusta (suolaton)
  24. 25 g salamia (suikaloituna)
  25. 100 g juustoa (raastettuna)
  26. Voiteluun
  27. 1 kpl munaa
  28. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola, jauhot ja pehmeä
  29. margariini. Sekoita, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä
  30. taikina liinalla ja anna sen kohota noin puoli tuntia.
  31. Valmista sillä välin täyte. Keitä riisi-ruisseos kypsäksi lihaliemessä.
  32. Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää pilkottu pekoni, hienonnetut
  33. sipulit ja paprikakuutiot. Anna niiden pehmetä muutama minuutti. Lisää
  34. mausteet ja hienonnetut salamiviipaleet ja anna seoksen tekeytyä noin
  35. 15 minuuttia. Jätä jäähtymään. Lisää täytteen joukkoon keitetty,
  36. valutettu riisi ja juustoraaste.
  37. Ota reilu puolet taikinasta ja kauli tai taputtele taikina
  38. leivinpaperin päälle uunipellille. Anna pohjan kohota liinan alla
  39. hetken aikaa.
  40. Levitä pohjalle jäähtynyt täyte. Kauli loppu taikina ja tee siitä
  41. taikinapyörän avulla naruja, jotka kiinnität piirakan päälle
  42. ristikoksi. Voitele munalla piirakan reunat ja ristikko. Paista
  43. piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit