Mainokset

Tumma vuokaleipä (Pumpernickel) resepti

Mainokset

Tumma vuokaleipä (Pumpernickel) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 23 t 15 min
  3. Tumma vuokaleipä Pumpernickel
  4. 2 kpl
  5. illalla
  6. 5 g hiivaa
  7. 1½ dl vettä
  8. 1½ dl ruisjauhoja
  9. Seuraavana aamuna
  10. 2½ dl vettä
  11. 2½ dl ruisjauhoja
  12. Iltapäivällä
  13. 4 dl vettä
  14. 15 g hiivaa
  15. 1½ dl auringonkukansiemeniä
  16. 1 dl siirappia
  17. 2 rkl ruokaöljyä
  18. 3 tl suolaa
  19. 5 dl grahamjauhoja
  20. 10 dl ruisjauhoja
  21. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon ruisjauhot.
  22. Peitä kulho kelmulla ja jätä lämpimään ja vedottomaan paikkaan noin 12
  23. tunniksi, esimerkiksi yön yli.
  24. Sekoita aamulla taikinaan kädenlämpöinen vesi ja ruisjauhot. Jätä
  25. taikina odottamaan vielä noin 8 tunniksi.
  26. Lisää nyt taikinaan loput aineet: kädenlämpöinen vesi, murennettu
  27. hiiva, auringonkukansiemenet, siirappi, öljy ja suola. Lisää jauhot
  28. vähitellen ja alusta taikina tasaiseksi. Kohota taikinaa tunti.
  29. Voitele ja jauhota 2 leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Anna leipien
  30. kohota vuoissaan vielä tunnin ajan. Peitä vuoat tiiviisti foliolla ja
  31. paista leipiä 175 asteisessa uunissa noin 1 t 15 min.
  32. Aito Pumpernickel kypsennetään hitaasti höyryttämällä, mutta
  33. herkulliseen lopputulokseen pääsee myös näin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit