Mainokset

Tuulihattu Eclair-leivokset resepti

Mainokset

Tuulihattu Eclair-leivokset resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 20 min
  2. Passiivinen 55 min
  3. Eclair-leivokset
  4. 12 kpl
  5. Vanilja-kermakiisseli
  6. 1 kpl vaniljatankoa
  7. 4 dl täysmaitoa
  8. 4 kpl keltuaista
  9. 1 dl sokeria
  10. ½ dl maissitärkkelystä
  11. 25 g voita
  12. 1½ dl kermavaahtoa
  13. Tuulihattutaikina
  14. 1 dl täysmaitoa
  15. 1 dl vettä
  16. 1 rkl sokeria
  17. ¼ tl suolaa
  18. 100 g voita
  19. 2 dl vehnäjauhoja
  20. 4 kpl munaa (M-koko)
  21. Tomusokeri-vesikuorrutus
  22. 2 dl tomusokeria
  23. 2 tl vettä
  24. Tuulihattutaikinasta valmistettavien pitkänmallisten
  25. èclair-leivosten täytteenä on yleisimmin vanilja-, toffee- tai
  26. suklaakiisseliä. Koiranluiksikin nimetyt leivokset koristellaan
  27. usein tomusokeri-vesikuorrutuksella.
  28. Valmista ensin vanilja-kermakiisseli. Halkaise vaniljatanko ja raaputa
  29. sisältä siemenet veitsenkärjellä.
  30. Kuumenna kattilassa maito, vaniljatanko ja -siemenet
  31. kiehumispisteeseen, mutta älä anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä,
  32. peitä kannella ja anna maidon maustua 15 minuutin ajan.
  33. Siivilöi vaniljatanko pois maidosta. Vatkaa joukkoon munat, sokeri ja
  34. maissitärkkelys.
  35. Kuumenna varovasti ja koko ajan huolellisesti sekoittaen, kunnes seos
  36. kiehahtaa ja kiisseli paksuuntuu.
  37. Anna vanilja-kermakiisselin jäähtyä 10 minuuttia. Sekoita voi joukkoon,
  38. peitä pinta tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
  39. Sekoita kiisseli tasaiseksi ja kääntele kermavaahto joukkoon. Pane
  40. täyte pursotuspussiin, jossa on suora ja mahdollisimman kapea tylla.
  41. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  42. Valmista seuraavaksi tuulihattutaikina.
  43. Mittaa kattilaan maito, vesi, sokeri, suola ja voi. Kuumenna seos
  44. kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot nesteeseen
  45. voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta.
  46. Lisää munat yksitellen, samalla voimakkaasti sekoittaen. Pane taikina
  47. pursotuspussiin.
  48. Pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille isolla tyllalla 810
  49. cm:n pituisia tankoja (koosta riippuen 1016 kpl). Taikina turpoaa aika
  50. paljon, joten tilaa kannattaa jättää.
  51. Jos et omista sopivankokoista tyllaa, voit leikata jämäkän
  52. pakastepussin kulmaan läpimitaltaan 10 millin reiän ja käyttää sitä
  53. pursotuspussina.
  54. Paista tuulihattuja uunin keskitasolla 220 asteessa 15 minuuttia. Laske
  55. uunin lämpö 170 asteeseen, ja jatka paistamista vielä noin 15
  56. minuuttia. Varmista, että tuulihattutaikina on kypsää. Jos sisään jää
  57. raakaa taikinaa, tuulihatut lässähtävät. Ota puolen tunnin jälkeen yksi
  58. leivos pois uunista ja tarkista kypsyys taittamalla pieni pala auki,
  59. jotta näet kypsyyden.
  60. Ota leivonnaiset uunista ja nosta ritilälle jäähtymään.
  61. Tee tuulihattujen pohjaan kolme reikää kapealla suoralla (8 mm:n)
  62. tyllalla, yksi reikä keskelle ja yksi reikä 2 cm kummastakin päädystä.
  63. Täytä leivokset vanilja-kermakiisselillä.
  64. Koristele eclair-leivokset halutessasi tomusokeri-vesiseoksella tai
  65. pelkällä tomusokerilla.
  66. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tai sitruunamehua. Pane seos
  67. pursotuspussiin ja koristele eclair-leivokset haluamallasi tyylillä.
  68. Nauti eclair-leivokset kahvin kanssa makeana jälkiruokana.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit