Mainokset

Unkarilainen Dobos torta resepti

Mainokset

Unkarilainen Dobos torta resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. 15 palaa
  4. Pohja
  5. 6 kpl munaa
  6. 1½ dl sokeria
  7. 3 dl vehnäjauhoja
  8. 75 g voita
  9. 1 tl leivinjauhetta
  10. Suklaakreemi
  11. ½ dl kevytmaitoa
  12. 1½ dl sokeria
  13. 100 g tummaa suklaata
  14. 200 g voita
  15. 1 tl vaniljasokeria
  16. Pinnalle
  17. 1½ dl sokeria
  18. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Valmista kakkupohjat. Jos
  19. käytössäsi on kertakäyttöisiä alumiinipaistosvuokia, käytä niitä.
  20. Voitele ja jauhota 6 vuokaa. Voit myös paistaa pohjat pellillä
  21. leivinpaperin päällä.
  22. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Lisää munavaahtoon
  23. vuorotellen voita sekä jauhoja, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
  24. Levitä taikina paistosvuokiin tai leivinpapereille kuudeksi ohueksi,
  25. samankokoiseksi pyöryläksi. Pyörylöiden tulisi olla halkaisijaltaan
  26. noin 22 cm. Paista pohjia 10-15 minuuttia.
  27. Tee suklaakreemi . Mittaa kattilaan maito, sokeri ja paloiteltu suklaa.
  28. Kuumenna samalla sekoittaen. Kun seos on tasaista, nosta kattila sivuun
  29. jäähtymään. Vatkaa jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon voi sekä vanilija
  30. sokeri.
  31. Paloittele kakkupohjista kaunein noin kahdeksaan sektoriin. Sulata
  32. kattilassa 1 ½ dl sokeria ja kuorruta sillä leikatut kakkupalat. Voit
  33. levittää sokerikuorrutusta veitsellä. Toimi nopeasti, sillä sokeri
  34. jähmettyy äkkiä.
  35. Kokoa kakku levittämällä täysin jäähtyneiden pohjien väliin
  36. suklaakreemiä. Voit halutessasi kostuttaa kakkupohjat vanilijasokerilla
  37. maustetulla maidolla. Asettele kuorrutetut palat viimeisen kreemi
  38. kerroksen päälle ja pane kakku jääkaappiin jähmettymään. Tarjoa dobos
  39. tortan lisänä kermavaahtoa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit