Mainokset

Uunikala Sitruunainen uunisiika resepti

Mainokset

Uunikala Sitruunainen uunisiika resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 10 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Sitruunainen uunisiika
  4. 4 annosta
  5. 800 g siikaa (perattua)
  6. 150 g purjoa
  7. 1 kpl sitruunaa
  8. 50 g tuoretta tilliä
  9. 1 tl merisuolaa (hienoa)
  10. ½ tl mustapippuria
  11. Huuhdo perattu siika nopeasti kylmällä vedellä. Kuivaa se
  12. talouspaperilla. Nosta kala leivinpaperin päälle uunipannulle.
  13. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Pese sitruuna ja leikkaa se
  14. kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Pätki tilli, mutta säästä muutama oksa
  15. koristeeksi. Ripottele kalan sisälle suolaa ja mustapippuria (suolaa
  16. saa olla reilusti, jotta makua imeytyy riittävästi kalaan). Levitä
  17. täytteeksi sitruunaviipaleita, purjot ja tillinoksat. Paina kala
  18. kiinni. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30
  19. minuuttia.
  20. Tarjoa sitruunaisen uunisiian lisäksi keitettyjä perunoita ja
  21. kermaviilikastiketta. Voit valmistaa yhden ison kalan sijaan myös kaksi
  22. pienempää uunisiikaa. Kypsennysaika on tällöin noin 20 minuuttia.

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit