Mainokset

Uunikana Yrttinen uunibroileri resepti

Mainokset

Uunikana Yrttinen uunibroileri resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 1 t 10 min
  3. Yrttinen uunibroileri
  4. 4 annosta
  5. 1 kg broileria (pakaste)
  6. 1 tl suolaa
  7. ¼ tl mustapippuria
  8. 1 kpl sitruunaa
  9. 2 dl tuoretta timjamia
  10. 2 dl tuoretta basilikaa
  11. 2 dl tuoretta meiramia
  12. Maustevoi
  13. 50 g voita
  14. 2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  15. 1 dl tuoreyrttiseosta (esim. timjamia, basilikaa, meiramia,
  16. minttua)
  17. 1 tl sitruunankuoriraastetta
  18. ½ tl pippurisekoitusta
  19. Lisäksi
  20. paistinnarua
  21. Aloita maustevoista. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin kaikki ainekset.
  22. Nosta voi jääkaappiin viilenemään.
  23. Huuhtele sulanut broileri tarvittaessa sekä ulko- että sisäpuolelta.
  24. Kuivaa talouspaperilla.
  25. Hiero linnun vatsaan suolaa ja pippuria.
  26. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja kääräise loput yrtit kimpuksi.
  27. Työnnä sormesi rintafileiden ja nahan väliin nahkaa rikkomatta. Ota
  28. maustevoista viipaleita ja työnnä ne nahan ja lihan väliin. Yritä saada
  29. liha peitettyä maustevoilla.
  30. Työnnä sitruunalohkot ja yrttikimppu sekä puolet lopusta voista linnun
  31. vatsaan. Sido lintu napakasti paistinarulla.
  32. Hiero loppu voi linnun koipien ja rintalihojen päälle. Ripottele
  33. lopuksi päälle hiukan pippurisekoitusta ja suolaa.
  34. Nosta lintu uunivuokaan. Pane vuoka 225-asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
  35. Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin tunti.
  36. yrttinen uunibroileri on kypsä kun lihan sisälämpötila on 72 astetta.
  37. Voit myös kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla: työnnä tikku linnun
  38. reisitaipeeseen. Jos ulos valuva neste on kirkasta, liha on kypsää.

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit