Mainokset

Vanukas Manteli-kermavanukas resepti

Mainokset

Vanukas Manteli-kermavanukas resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Manteli-kermavanukas
  4. 4 annosta
  5. 2 dl kevytmaitoa
  6. 2 dl kuohukermaa
  7. 1 kpl vaniljatankoa
  8. 3 kpl keltuaista
  9. 1 kpl munaa
  10. 1 dl sokeria
  11. 1 rkl mantelilikööriä
  12. Voit pakastaa valkuaiset tai valmistaa niistä marenkia.
  13. Kuumenna uuni 140-asteiseksi.
  14. Mittaa maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko, raapaise
  15. siemenet irti pienellä veitsellä ja lisää sekä tanko että siemenet
  16. kerma-maidon joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi.
  17. Vatkaa keltuaiset, muna ja sokeri. Mausta seos manteliliköörillä.
  18. Vatkaa seos hyvin tasaiseksi mutta varo, ettei pintaan muodostu liikaa
  19. vaahtoa. Poista vaniljatanko kuumasta kermamaidosta. Kaada neste
  20. muna-sokeriseokseen hyvin vatkaten.
  21. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Nosta vuoat isompaan uunivuokaan.
  22. Kaada pohjalle kuumaa vettä niin, että se ulottuu vuokia noin puoleen
  23. väliin. Kypsennä pieniä vanukkaita uunissa noin 20 minuuttia ja isompia
  24. noin 30 minuuttia tai että pinta kestää kosketusta.
  25. Nosta vanukkaat jäähtymään ja säilytä jääkaapissa 23 tuntia ennen
  26. tarjoilua.
  27. Tarjoile manteli-kermavanukas sokeroitujen pakastemarjojen tai
  28. tuoreiden marjojen kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit