Mainokset

Viherpippurilla maustettu mustikka-mustaherukkasorbetti resepti

Mainokset

Viherpippurilla maustettu mustikka-mustaherukkasorbetti resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 10 min
  2. Passiivinen 6 t
  3. Viherpippurilla maustettu mustikka-mustaherukkasorbetti
  4. 6 annosta
  5. 1½ dl sokeria
  6. 1½ dl vettä
  7. 200 g mustikoita
  8. 200 g mustaherukoita
  9. 2 rkl marjalikööriä (mustaherukka)
  10. 1 tl viherpippuria
  11. Pane kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes
  12. sokeri on täysin liuennut. Lisää marjat.
  13. Keitä lientä parin minuutin ajan ja kumoa siivilään. Painele seos
  14. siivilän läpi laakeaan, kannelliseen pakastusrasiaan ja lisää sekaan
  15. murskattu pippuri ja halutessasi alkoholi. Huomioi, että likööri tuo
  16. sorbettiin pehmeyttä, mutta samalla alentaa sen jäätymislämpötilaa.
  17. Sulje kansi ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi.
  18. Vatkaa hileinen seos tasaiseksi ja pane takaisin pakastimeen taas
  19. tunniksi. Vatkaa uudelleen rakenne rikki kuten edellä. Toimi samoin 34
  20. kertaan. Muotoile valmiista sorbetista palloja ja tarjoa heti väli- tai
  21. jälkiruokana.
  22. Suolaisen sorbetin valmistat, kun jätät pois sokerin ja korvaat
  23. mustikat kahdella desillä valmista punajuurimehua. Lisää seokseen myös
  24. vajaa teelusikallinen suolaa, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1 rkl balsamicoa
  25. ja ripaus mustapippuria. Jäädytä kuten makea sorbetti, ja tarjoa
  26. esimerkiksi savustetun lampaanlihan lisäkkeenä.

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit