Mainokset

Vihreä siikakakku resepti

Mainokset

Vihreä siikakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 1 pv
  3. 40 palaa
  4. 1 kpl tummaa vuokaleipää
  5. 1 kpl vaaleaa vuokaleipää
  6. Paprika-juustolevite
  7. 4 kpl paprikaa
  8. 200 g sulatejuustoa
  9. 1 rkl ketsuppia
  10. ¼ tl chilirouhetta
  11. Hernevoi
  12. 200 g herneitä
  13. 50 g voita
  14. ½ dl ruokaöljyä
  15. ½ tl sitruunamehua
  16. 100 g tuorejuustoa (maustamaton)
  17. Siikatäyte
  18. 500 g savustettua siikaa
  19. 200 g tuorejuustoa (maustamaton)
  20. 1 tl sitruunapippuria (suolaton)
  21. 4 rkl tuoretta tilliä
  22. Kostutus
  23. 5 dl vettä
  24. 1 dl sitruunamehua
  25. Väliin
  26. 2 dl kurkkurelissiä
  27. Kuorrutus
  28. 400 g sulatejuustoa
  29. 1 dl smetanaa
  30. 1 tl sinappia
  31. Koristelu
  32. 2 dl rucolaa
  33. 1 dl kivettömiä oliiveja (mustia)
  34. Ohjeesta valmistuu kaksi keskikokoista kakkua. Leikka vuokaleivät
  35. pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Poista viipaleista kuivat reunat
  36. (säästä,kuivata ja jauha korppujauhoiksi).
  37. Tee levitteet: Paahda paprikat 250-asteisessa uunissa pilkullisiksi.
  38. Poista kuori, kanta ja siemenet ja hienonna paprikat. Sekoita paprika
  39. sulatejuuston kanssa tahnamaiseksi. Mausta tomaattikastikkeella ja
  40. chiliripauksella.
  41. Höyrytä herneet pehmeiksi ja jauha tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää
  42. voi,öljy,sitruuna ja tuorejuusto. Mausta tarvittaessa suolalla.
  43. Yrttiaikaan vihreään tahnaan voi lisätä esimerkiksi hiukan timjamia tai
  44. oreganoa.
  45. Perkaa savustettu siika ruodottomaksi ja jauha tehosekoittimessa
  46. tahnaksi. Lisää tuorejuusto ja sitruunapippuri sekä tuoreiden yrttien
  47. aikaan salviaa tai tilliä.
  48. Kostuta leipäviipaleet molemmin puolin. Sivele tummalle leivälle kerros
  49. kurkkurelissiä, joka myös kostuttaa leipää.
  50. Levitä tahnat kerroksittain tumman ja vaalean leipäkerroksen väliin ja
  51. kääri täytetty kakku kelmuun ja pane kylmään. Kakku saa vetäytyä
  52. ainakin tunnin verran, mieluiten yön yli.
  53. Sekoita sulatejuusto ja smetana, mausta sinapilla. Jos et saa notkeaa
  54. sulatejuustoa, lämmitä juusto miedolla lämmöllä teflonkattilassa ja
  55. sekoita joukkoon smetana. Älä kuitenkaan keitä.
  56. Valuta kuorrutus haaleana kakulle. Jähmettyneen kuorrutuksen päälle voi
  57. pursottaa väriraidat, esimerkiksi hernetahnaa. Koristele kakku
  58. oliiveilla ja rucolan lehdillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit