Mainokset

Viinerit (Wienerbrød) resepti

Mainokset

Viinerit (Wienerbrød) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 1 t 45 min
  3. Viinerit, Wienerbrød
  4. 20 kpl
  5. Taikina
  6. 2 dl kevytmaitoa
  7. 25 g hiivaa
  8. 1 kpl munaa
  9. 1½ rkl sokeria
  10. ½ tl suolaa
  11. 6 dl vehnäjauhoja
  12. 200 g voita
  13. Vaniljakiisseli
  14. 1½ dl kuohukermaa
  15. 3 kpl keltuaista
  16. 3 rkl sokeria
  17. 1½ rkl maissitärkkelystä
  18. 1½ tl vaniljasokeria
  19. Voiteluun
  20. 1 kpl valkuaista
  21. Lisäksi
  22. 1 dl marmeladia
  23. 1 dl tomusokeria
  24. Liuota hiiva kylmään maitoon. Lisää muna, sokeri ja suola. Lisää jauhot
  25. ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa.
  26. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 1/21 sentin paksuksi,
  27. suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Vedä juustohöylällä kova voipala
  28. lastuiksi ja levitä ne puolelle alalle levyä. Käännä toinen puoli
  29. kanneksi ja taittele levy vielä kolmin kerroin. Harjaa ylimääräiset
  30. jauhot pois taikinaa taittaessasi. Anna taikinan levätä hetki ja kauli
  31. se taas varovasti suorakaiteeksi. Taittele taikina jälleen kolmin
  32. kerroin, anna levätä hetki ja kauli. Taittele ja kauli taikina vielä
  33. kahdesti. Nosta taikina jääkaappiin viideksitoista minuutiksi.
  34. Kauli jäähtynyt taikina 1 sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa 1½
  35. senttiä leveiksi, noin 15 senttiä pitkiksi suikaleiksi. Kiedo suikaleet
  36. löysiksi solmuiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Viinerit
  37. kohoavat kaksin- tai kolminkertaisiksi, joten jätä reilut välit.
  38. Peitä viinerit liinalla ja kohota niitä 11½ tuntia. Valmista
  39. viinereiden kohotessa täyte.
  40. Mittaa kattilaan tai vesihaudekattilaan kaikki täytteen ainekset.
  41. Kuumenna seosta koko ajan samalla vatkaten, kunnes kiisseli saostuu.
  42. Jos kiisseli juoksettuu, saat sen tasaiseksi sauvasekoittimella.
  43. Jäähdytä kiisseli.
  44. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele viinerit valkuaisella. Nosta
  45. nokare kylmää kiisseliä jokaisen viinerin keskelle ja paista niitä
  46. 1015 minuuttia.
  47. Lusikoi kypsien viinereiden päälle vielä nokareet marmeladia. Koristele
  48. tomusokerilla tai sokerivesikuorrutuksella. Kuorrutuksen teet
  49. sekoittamalla tomusokerin joukkoon vettä tipoittain, kunnes saat
  50. tukevan tahnan.
  51. Jos et halua paistaa kaikkia viinereitä kerralla, voit pakastaa ne
  52. raakana. Pakasta kohottamattomat viinerit tarjottimen päällä. Pussita
  53. jäiset viinerit ja ota niitä tarpeen mukaan pakastimesta pellille
  54. leivinpaperin päälle sulamaan. Kohota sulaneet viinerit normaalisti.
  55. Paista ja koristele.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit