Mainokset

Viinillä maustettu krapukeitto resepti

Mainokset

Viinillä maustettu krapukeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 35 min
  3. Viinillä maustettu krapukeitto
  4. 10 annosta
  5. Rapuliemi
  6. 20 kpl keitettyjä rapuja
  7. 1 dl sipulia
  8. 1 kpl valkosipulinkynttä
  9. 1 kpl porkkanaa
  10. 100 g juuriselleriä
  11. 3 kpl tomaattia
  12. 2 rkl voita
  13. 15 dl kalalientä
  14. 2 dl kuivaa valkoviiniä
  15. Keittoon
  16. 1 rkl voita
  17. 3 rkl vehnäjauhoja
  18. 3 dl kuohukermaa
  19. Irrota ravuista pyrstöt ja irrota pyrstöistä kuoret. Ota suurimmista
  20. saksista myös lihat ja kuoret talteen. Säästä kuoret liemen keittämistä
  21. varten. Poista pyrstöistä tumma suoli ja siirrä lihat välittömästi
  22. kylmään.
  23. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipulinkynnet sekä juurekset noin
  24. sentin kuutioiksi. Lohko tomaatti. Sulata voi laakeassa kattilassa ja
  25. lisää ravunkuoret ja kasvikset. Kuullota ainekset voissa ja lisää
  26. kalaliemi sekä viini. Keitä aineksia hiljalleen noin 20 minuuttia ja
  27. siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja keitä tarvittaessa
  28. kokoon. Keittoa varten tarvitset 12 dl rapulientä.
  29. Sulata voi puhtaassa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhoja.
  30. Kypsennä jauhoja hetki. Lisää kuuma rapuliemi kahdessa erässä. Sekoita
  31. liemi kattilassa hyvin tasaiseksi. Vatkaa kerma löyhäksi vaahdoksi ja
  32. lisää puolet vaahdosta keittoon. Sekoita ja tarkista maku ja lisää
  33. suolaa, jos on tarpeen. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  34. Lisää ravut ja loput kermavaahdosta. Kiehauta keitto kevyesti, mutta
  35. älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Keiton pinnalle jää kermasta
  36. kuohkea vaahto. Tarjoa paahdetun, yrteillä maustetun leivän tai
  37. krutonkien kera.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit