Mainokset

Viininlehtikääryleet Sirpan viinimarjanlehtikääryleet resepti

Mainokset

Viininlehtikääryleet Sirpan viinimarjanlehtikääryleet resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 2 t
  2. Sirpan viinimarjanlehti-kääryleet
  3. 50 kpl
  4. Täyte
  5. 5 dl puuroriisiä
  6. 100 g pinjansiemeniä
  7. 1 dl voita
  8. 350 g sipulia (hienonnettuna)
  9. 1 kpl valkosipulia (solo)
  10. ½ tl kanelia
  11. ½ tl neilikkaa
  12. 1 dl korintteja
  13. 6 rkl persiljaa (silputtuna)
  14. 4 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
  15. 1 tl minttua
  16. 1 rkl suolaa
  17. 1 tl mustapippuria
  18. Lisäksi
  19. 9 dl mustaherukanlehtiä
  20. Liemi
  21. 2 dl oliiviöljyä
  22. 1 dl rypsiöljyä
  23. 1 dl sitruunamehua
  24. 2 tl sokeria
  25. 1 kpl kasvisliemikuutiota (murskattuna)
  26. 1 tl suolaa
  27. Liota riisiä runsaassa vedessä puoli tuntia.
  28. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla pinnaltaan hieman ruskeiksi ja
  29. kaada ne kulhoon.
  30. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää valkosipuli, kaneli
  31. ja neilikka. Kääntele hetki.
  32. Siirrä sipulisilppu kulhoon pinjansiementen joukkoon. Sekoita joukkoon
  33. hienonnetut korintit tai rusinat, valutettu riisi, persilja, tilli,
  34. minttu, suola ja mustapippuri.
  35. Kiehauta suuri kattilallinen vettä ja nosta viinimarjanlehdet (80-100
  36. kpl) veteen. Keitä lehtiä muutaman minuutin ajan, jotta ne pehmenevät.
  37. Valuta lehdet.
  38. Ota kaksi lehteä työlaudalle ja poista niistä kovat lehtiruodit. Aseta
  39. lehdet limittäin ja nosta keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä.
  40. Taita reunat täytteen päälle ja kääri löysähkölle rullalle, kuin jos
  41. tekisit minikaalikääryleen. Älä tee liian tiiviitä paketteja, jotta
  42. riisille jää turpoamisvaraa.
  43. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  44. Nosta viininmarjalehtikääryleet mahdollisimman tiiviisti vieri viereen
  45. uunivuokaan. Sekoita liemen aineet keskenään kulhossa ja kaada seos
  46. kääryleiden päälle. Nosta vuoan päälle vielä jokin paino, esim.
  47. lautanen.
  48. Kypsennä kääryleitä noin tunti. Jäähdytä ne mahdollisimman nopeasti ja
  49. nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Voit tarjota
  50. kääryleet niin kylminä kuin aavistuksen lämmitettyinä.
  51. Viivinmarjalehtikääryleet ovat parhaimmillaan, kun teet ne 12 päivää
  52. ennen tarjoilua. Viininmarjalehtikääryleet kestävät mainiosti myös
  53. pakastamisen.

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit