Mainokset

Voileipäkakku Hyydytetty sienisalaatti saaristolaisleivällä resepti

Mainokset

Voileipäkakku Hyydytetty sienisalaatti saaristolaisleivällä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Hyydytetty sienisalaatti saaristolaisleivällä
  4. 10 annosta
  5. 4 dl suolattuja sieniä
  6. 4 kpl liivatelehteä
  7. ½ kpl sipulia
  8. 2 dl kermaviiliä
  9. 2 tl piparjuurta
  10. 2 tl hunajaa
  11. ¼ tl sitruunapippuria (suolaton)
  12. 2 dl kuohukermaa
  13. 5 kpl saaristolaisleipäviipaletta
  14. Koristeluun
  15. 1 rkl tuoretta timjamia
  16. Liota suolasieniä vedessä yön yli tai vähintään pari tuntia. Maista
  17. sieniä. Jos ne ovat liian suolaisia, niin leikkaa ne pieniksi paloiksi
  18. ja liota maidossa vielä 12 tuntia. Huuhtele ja valuta palat hyvin.
  19. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna kuorittu sipuli.
  20. Yhdistä sienisilppuun sipuli, kermaviili, piparjuuri, hunaja ja
  21. pippuri. Lisää suolaa vain mikäli sienet ovat suolattomia.
  22. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen liivatteet. Anna seoksen hiukan
  23. jäähtyä ennen lisäämistä sieniseokseen.
  24. Yhdistä sieniseokseen napakaksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  25. Leikkaa leivästä reunat pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, noin 8 x
  26. 25 cm:in kokoinen vuoka kelmulla. Leikkaa leipäviipaleet tarvittaessa
  27. sopivan kokoisiksi. Aseta viipaleet vuoan pohjalle vieri viereen. Kaada
  28. päälle sieniseos. Käännä kelmun liepeet päälle ja nosta jääkaappiin
  29. hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
  30. Nosta sieinihyytelö kelmun avulla vuoasta tarjoiluvadille ja leikkaa
  31. suupalan kokoisiksi neliöiksi. Koristele hyydytetty sienisalaatti
  32. saaristolaisleivällä -palat timjamilla.
  33. Helpointa on käyttää valmiiksi viipaloitua limppua, jolloin viipaleet
  34. ovat tasapaksuja.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit