Mainokset

Voileipäkakku Lohivoileipäkakku resepti

Mainokset

Voileipäkakku Lohivoileipäkakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Lohivoileipäkakku
  4. 20 annosta
  5. 20 kpl hapankorppuja (à 6 x 12 cm)
  6. Täyte 1
  7. 200 g savukalaa
  8. 200 g tuorejuustoa (esim. kylmäsavulohi)
  9. 1 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  10. 3 rkl tuoretta tilliä
  11. 2 tl sitruunamehua
  12. ¼ tl mustapippuria
  13. Täyte 2
  14. ½ kpl kurkkua
  15. 200 g tuorejuustoa (esim. yrttitarha)
  16. 1 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  17. Kostutus
  18. 3 dl vettä
  19. 1 kpl kasvisliemikuutiota
  20. Kuorrutus
  21. 175 g majoneesia
  22. 200 g sulatejuustoa (esim. levittyvä Koskenlaskija)
  23. 3 rkl tuoretta tilliä
  24. Koristelu
  25. 200 g mätiä
  26. ½ kpl kurkkua
  27. ½ dl rucolaa
  28. Kurkusta saat kauniita kuvioita pienillä piparimuoteilla.
  29. Aloita täytteiden valmistuksella.
  30. Leikkaa nahaton ja ruodoton lohi silpuksi. Lisää joukkoon täytteen muut
  31. aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa.
  32. Raasta pesty kurkku hienoksi ja purista ylimääräinen neste pois
  33. mahdollisimman tarkkaan. Yhdistä raasteeseen muut täytteen aineet ja
  34. sekoita hyvin.
  35. Levitä 25 x 35 cm:n kokoiselle leikkuulaudalle kelmua siten, että se
  36. ulottuu kaikilta reunoilta 15 cm yli.
  37. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kasta hapankorppu liemeen ja aseta se
  38. leikkuulaudan reunaan. Kasta toinen korppu samoin, ja aseta edellisen
  39. korpun viereen puskusaumaan. Lado vierekkäin yhteensä viisi kostutettua
  40. hapankorppua.
  41. Levitä puolet kalatäytteestä ensimmäisen hapankorppukerroksen päälle
  42. huolellisesti reunoja myöten ja tasaa lopuksi.
  43. Aseta seuraava kostutettu hapankorppukerros ensimmäisen kerroksen
  44. tavoin kalatäytteen päälle.
  45. Levitä toisen hapankorppukerroksen päälle kurkkutäyte kokonaan, ja
  46. tämän päälle vielä kostutettu leipäkerros, loppu kalatäyte ja
  47. päällimmäiseksi kostutettu leipäkerros.
  48. Kääri lohivoileipäkakku tiiviisti kelmuun ja anna vetäytyä viileässä
  49. yön yli.
  50. Sekoita keskenään majoneesi, sulatejuusto ja tilli. Levitä kuorrutetta
  51. kakun päälle ohuesti ja reunoille paksummin.
  52. Koristele lohivoileipäkakku mädillä, kurkkukuvioilla ja rucolalla.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

limonadi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit