Mainokset

Voileipäkakku Parsatäytteinen voileipäkakku resepti

Mainokset

Voileipäkakku Parsatäytteinen voileipäkakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Parsatäytteinen voileipäkakku
  4. 20 annosta
  5. 250 g tummaa vuokaleipää
  6. 50 g saksanpähkinöitä
  7. 30 g voita
  8. Täyte
  9. 500 g parsaa (valkoista)
  10. 2 kpl valkosipulinkynttä
  11. 1 tl suolaa
  12. 300 g fetajuustoa (rasvaa 18 %)
  13. 200 g tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  14. 150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  15. ½ tl suolaa
  16. ½ tl mustapippuria
  17. 2 dl kuohukermaa
  18. 8 kpl liivatelehteä
  19. 2 rkl sitruunamehua
  20. Koristeluun
  21. 75 g parsaa (nuppuja)
  22. 50 g kurkkua (suikaloituna)
  23. ½ dl pinjansiemeniä (paahdettuna)
  24. Leikkaa leipä ja pähkinät reiluiksi paloiksi. Jauha ne
  25. tehosekoittimessa hienoksi. Lisää pehmeä voi.
  26. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai suorakulmaiseen
  27. reilunkokoiseen irtopohjakakkuvuokaan. Nosta pohja jääkaappiin
  28. tekeytymään.
  29. Kuori parsat ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne paloiksi. Kypsennä
  30. paloja suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat
  31. täysin kypsiä. Valuta keitinvesi pois ja anna parsojen jäähtyä hetki.
  32. Soseuta parsat ja fetajuusto sileäksi seokseksi. Lisää seokseen
  33. tuorejuusto ja ranskankerma sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  34. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nosta se kylmään odottamaan hetkeksi.
  35. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  36. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatelehdet yksitellen
  37. joukkoon. Nosta liemi pois liedeltä. Anna sen jäähtyä hetki.
  38. Sekoita parsaseokseen varovasti hivenen jäähtynyt liivateseos useassa
  39. erässä.
  40. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
  41. Kaada täyte kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Vuoraa pinta kelmulla ja anna
  42. kakun hyytyä vähintään pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  43. Irrota vuoan panta ja siirrä parsatäytteinen voileipäkakku
  44. tarjoiluvadille.
  45. Koristele parsatäytteinen voileipäkakku keitetyillä parsanipuilla,
  46. kurkkusuikaleilla, pinjansiemenillä ja yrtinoksilla.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

jaatelo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit