Mainokset

Voileipäkakku Savuporo-sienivoileipäkakku resepti

Mainokset

Voileipäkakku Savuporo-sienivoileipäkakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 8 t
  3. Savuporo-sienivoileipäkakku
  4. 20 annosta
  5. Pohja
  6. 24 kpl paahtoleipäviipaletta
  7. Kostutus
  8. 2 dl vettä
  9. ½ kpl kasvisliemikuutiota
  10. Sieni-savuporotäyte
  11. 270 g sienisalaattia
  12. 1 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  13. 1 rkl sinappia
  14. 1 dl ruohosipulia (hienonnettuna)
  15. ½ tl mustapippuria
  16. 150 g kylmäsavustettua poroa (rouheena)
  17. Kurkkutäyte
  18. 100 g tuorejuustoa (rasvaa 15 %) (maustamaton)
  19. ½ dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  20. 6 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
  21. 1 rkl sitruunamehua
  22. 1 tl sokeria
  23. ¼ tl suolaa
  24. ½ tl mustapippuria
  25. 3 dl kurkkua (pieneksi kuutioituna)
  26. Kuorrutus ja koristelu
  27. 100 g tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  28. 200 g kylmäsavustettua poroa (viipaleina)
  29. 250 g kirsikkatomaattia
  30. 30 g persiljaa (hienonnettuna)
  31. Voit pakastaa voileipäkakun ennen kuorrutusta ja koristelua, mutta
  32. kostuta kakkua silloin niukemmin, koska se kostuu lisää sulaessaan.
  33. Ota kakku sulamaan jääkaappiin reilu vuorokausi ennen tarjoilua.
  34. Tee kakusta suorakaiteen muotoinen ja 4-kerroksinen. Valmista kakku
  35. esim. siistille ja puhtaalle puiselle leikkuulaudalle, jota voit
  36. käyttää myös kakun tarjoiluun. Leikkaa kakun alle pohjan kokoinen pala
  37. voi- tai leivinpaperista tai isosta leivoslaatikosta.
  38. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Älä käytä aivan tuoretta
  39. leipää, koska se murenee helposti.
  40. Valmista kasvisliemi kostutusta varten ja anna sen jäähtyä.
  41. Valmista molemmat täytteet sekoittamalla ainekset keskenään.
  42. Ota sieni-porotäytteestä ⅓ kakun kuorrutusta varten ja pane
  43. suljettavaan rasiaan jääkaappiin.
  44. Asettele kakkualustalle ensimmäinen 6 leivän kerros ja kostuta se.
  45. Levitä sille puolet jäljelle jääneestä sieni-kylmäsavuporotäytteestä.
  46. Lisää toinen leipäkerros, kostuta se ja levitä päälle kurkkutäyte
  47. kokonaan. Lisää kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä päälle loput
  48. sieni-savuporotäytteestä. Lisää neljäs leipäkerros ja kostuta se.
  49. Peitä kakku huolellisesti, nosta päälle kevyt paino ja anna tekeytyä
  50. jääkaapissa seuraavaan päivään.
  51. Suojaa tarjoiluvadin reunat kuorruttamisen ajaksi esim. kelmulla.
  52. Sekoita sieni-porotäytteeseen ½ prk tuorejuustoa ja levitä seos
  53. ohuelti kakun päälle ja reunoille. Koristele kakun reunat hienonnetulla
  54. persiljalla. Koristele kakun päällys kylmäsavuporoviipaleilla,
  55. halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja persiljalla.
  56. Savuporo-sienivoileipäkakku on hyvä tarjottavat vaikkapa
  57. valmistujaisissa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit