Voileipäkakku Suomalainen rieskakakku resepti
Mainokset
Voileipäkakku Suomalainen rieskakakku resepti
Aineosat
Ohjeet
- 25 min
- Passiivinen 2 t
- Suomalainen rieskakakku
- 8 annosta
- 4 kpl rieskaa
- Lohitäyte
- 1 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
- 100 g tuorejuustoa
- 150 g kylmäsavustettua kirjolohta
- 50 g tuoretta tilliä (hienonnettuna)
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
- ¼ tl valkopippuria
- Munatäyte
- ½ dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
- 50 g tuorejuustoa
- 3 kpl keitettyä munaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Koristeluun
- ½ dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
- 50 g tuorejuustoa
- 2 kpl keitettyä munaa
- 100 g kylmäsavustettua kirjolohta
- 1 dl mätiä
- 50 g tuoretta tilliä
- Keitä munat koviksi ja valmista rieskakakulle lohi- ja munatäytteet.
- Vatkaa koko kermamäärä (2 dl) pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon
- koko tuorejuustomäärä (200 g). Jaa kermaseos kahteen kulhoon. Lisää
- toiseen kulhoon hienonnettu lohi, tilli, sitruunan kuori ja pippuri.
- Jaa toinen kermaseos vielä puoliksi. Sekoita toiseen osaan karkeasti
- murskatut munat ja mausteet. Säästä maustamaton puolikas kakun päälle.
- Levitä kahdelle rieskalle lohitäytettä ja yhdelle rieskalle munatäyte.
- Kokoa kakku jättäen munakerroksen keskimmäiseksi. Kuorruta kakun pinta
- ja koristele keitetyllä munalla, lohella, mädillä ja tillillä.
- Anna suomalaisen rieskakakun tekeytyä jääkaapissa ennen koristelua
- mielellään seuraavaan päivään.
- Lisämausta munatäyte halutessasi mädillä tai mätitahnalla.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
Kuva galleriasta
