Mainokset

Voileipäkakku Waldorfin voileipäkakku resepti

Mainokset

Voileipäkakku Waldorfin voileipäkakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Waldorfin voileipäkakku
  4. 30 annosta
  5. 550 g grahampaahtoleipäviipaletta (16 viipaletta, Oululainen Reilu)
  6. Kostutus
  7. 1½ dl vettä
  8. 1 rkl kasvisfondia
  9. Pähkinätäyte
  10. 50 g maapähkinälevitettä
  11. 150 g ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  12. Kasvistäyte
  13. 350 g omenaa (Royal Gala)
  14. 2 rkl sitruunamehua
  15. 100 g lehtiselleriä
  16. 50 g kevätsipulia
  17. ½ dl tuoretta timjamia (hienonnettuna)
  18. 200 g tuorejuustoa
  19. ½ tl mustapippuria
  20. ¾ tl suolaa
  21. Pinnalle
  22. 150 g maapähkinälevitettä
  23. 200 g tuorejuustoa
  24. 50 g saksanpähkinöitä
  25. 50 g hasselpähkinöitä (rouhittuna)
  26. 1 dl lehtiselleriä
  27. ¼ dl tuoretta timjamia
  28. Valmista ensimmäiseksi Waldorfin voileipäkakun pähkinätäyte
  29. sekoittamalla maapähkinävoi ja ranskankerma keskenään.
  30. Valmista kasvistäyte. Pese omenat ja leikkaa ne hyvin pieniksi
  31. kuutioiksi. Sekoita heti joukkoon sitruunamehu tummumisen estämiseksi.
  32. Leikkaa huuhdotut varsisellerit ja kevätsipulit hyvin hienoksi. Sekoita
  33. kaikki täytteen ainekset keskenään.
  34. Sekoita kostutusliemi ja kostuta leipäpalojen reunat reilusti
  35. pullasudilla. (Voit halutessasi leikata leivistä reunat pois, mutta
  36. käytä tällöin vain puolet kostutuksesta.) Sivele loppu liemi
  37. leipäviipaleille tasan.
  38. Levitä pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi
  39. kääriä kakun ympärille.
  40. Asettele pohjaksi 4 leipäviipaletta vierekkäin. Levitä päälle puolet
  41. kasvistäytteestä.
  42. Puolita yksi leipäviipale ja asettele seuraava kerros leipiä päälle
  43. lomittain tiiliseinän tavoin. Levitä päälle pähkinätäyte. Lado päälle
  44. kerros leipiä ja loppu kasvistäyte.
  45. Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet. Kääri voileipäkakku
  46. tiukaksi paketiksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  47. Levitä kakun päälle maapähkinävoi. Jos voi on kylmää tai jähmeää,
  48. lämmitä sitä hetki mikroaaltouunissa. Levitä sivuille tuorejuusto. Sen
  49. määrä riippuu siitä, kuinka tasaisen reunan haluat.
  50. Koristele Waldorfin voileipäkakku pähkinöillä, hienonnetulla
  51. varsisellerillä, ja tuoreella timjamilla.
  52. Voit halutessasi tehdä ohjeen mukaan myös 2 pientä Waldorfin
  53. voileipäkakkua. Rakenna ne tiiliseinän tavoin ohjeen mukaan.
  54. Voileipäkakku on pitänyt pintansa isojen juhlien suolaisena
  55. tarjottavana. Makuvariaatiot ovat loputtomat aina ikisuositusta
  56. kinkkukakusta sushin makuja kätkevään luomukseen. Tänä vuonna rouhea
  57. voileipäkakku saa makunsa pähkinäisestä salaattiklassikosta.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit