Mainokset

Voisarvet Croissantit resepti

Mainokset

Voisarvet Croissantit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 55 min
  2. Passiivinen 1 t 10 min
  3. Croissantit
  4. 12 kpl
  5. Kaulittu voitaikina
  6. 250 g voita
  7. 4 dl vehnäjauhoja
  8. 1½ dl vettä
  9. Voiteluun
  10. 1 kpl munaa
  11. Puolikuun muotoiset rapeat voisarvet, croissantit, nautitaan
  12. Ranskassa usein aamiaiseksi maitokahvin kanssa.
  13. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön tuntia ennen leivontaa.
  14. Mittaa kulhoon jauhot ja kolmasosa voista. Nypi murumaiseksi. Lisää
  15. kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Älä turhaan vaivaa taikinaa, nopea
  16. sekoitus riittää. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.
  17. Kauli taikina neliöksi. Viipaloi loppu voi. Pane voiviipaleet
  18. kulmittain pohjataikinan päälle. Kauli taikinan kulmat ohuemmaksi
  19. neliterälehtisen kukan muotoon. Käännä reunat voin päälle tasaiseksi
  20. paketiksi.
  21. Kauli ohuemmaksi levyksi. Taittele taikinalevy kolmeen osaan ja kauli
  22. ohuemmaksi. Toista tämä kolme tai neljä kertaa.
  23. Lepuuta taikinaa kaulimisten välissä jääkaapissa. Lepuutus estää rasvan
  24. liian pehmenemisen ja varmistaa sitkon muodostumisen.
  25. Nosta taikina jääkaappiin ennen leipomista.
  26. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa
  27. taikinapyörällä samankokoisia kolmioita.
  28. Rullaa kolmionmuotoiset taikinat sarven eli croissantin muotoon
  29. leveämmästä reunasta lähtien.
  30. Voitele croissantit munalla. Paista 200 asteessa uunissa 20-25
  31. minuuttia
  32. Tarjoile croissantit hillon ja maitokahvin kanssa.
  33. Voit tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi. Aamulla
  34. leivot uunituoreet croissantit.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit