Mainokset

Voitaikinapaistos Madevannike kalaliemessä resepti

Mainokset

Voitaikinapaistos Madevannike kalaliemessä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 45 min
  3. Madevannike kalaliemessä
  4. 6 annosta
  5. 1 kg madetta
  6. 3 kpl sipulia (kuorittuna ja lohkottuna)
  7. ½ tl valkopippuria (kokonaisia)
  8. 4 rkl tuoretta tilliä
  9. Kastike
  10. 5 dl kuivaa valkoviiniä
  11. 2 rkl vehnäjauhoja
  12. 2 rkl voita
  13. ¼ tl suolaa
  14. 2 rkl ruohosipulia
  15. Lisäksi
  16. 500 g lehtitaikinaa (pakaste)
  17. 1 kpl munaa
  18. Nylje ja suolista made, mutta säästä maksa. Leikkaa fileet irti ja
  19. poista ruodot. Poista kidukset ja pane pää ja ruodot kattilaan. Huuhdo
  20. kylmällä vedellä ja kaada sitten kattilaan vettä ruotojen tasalle.
  21. Kuumenna ja kuori pois pinnalle nouseva vaahto.
  22. Lisää joukkoon sipulilohkot, valkopippurit ja tillinvarret. Hauduta
  23. pienellä lämmöllä puolisen tuntia.
  24. Siivilöi liemi. Leikkaa fileet ja maksa 4 x 4 cm paloiksi. Hauduta
  25. liemessä kypsäksi.
  26. Mittaa liemestä 6 dl erikseen, mausta suolalla ja suodata kankaan läpi.
  27. Leikkaa lehtitaikinalevyt kahteen osaan, jolloin saat 12 samankokoista
  28. neliön muotoista palaa. Poista kuudesta palasta niiden keskeltä neliö.
  29. Voitele ehjät palat munalla. Nosta kullekin palalle toinen pala, josta
  30. on poistettu keskiosa. Voitele päällinen ja paista 220-asteisessa
  31. uunissa, kunnes vannikkeet ovat hyvin nousseet. Paina keskiosat alas,
  32. jotta saat lehtitaikinaleivonnaiset kupin muotoisiksi.
  33. Valmista kastike: kaada loppu suodattamaton kalaliemi kattilaan
  34. valkoviinin kanssa. Sekoita jauhot ja voi keskenään, kunnes seos on
  35. tasaista. Murenna seos kiehuvan liemen joukkoon ja sekoita, kunnes
  36. kastike on sileää. Keitä kokoon, kunnes kastiketta on jäljellä noin 5
  37. dl. Mausta kastike hienonnetulla tillillä ja suolalla. Lisää kala- ja
  38. maksapalat kastikkeen joukkoon.
  39. Kuumenna suodatettu liemi.
  40. Nosta lämpimät lehtitaikinakupit keittolautasille, nosta kala- ja
  41. mateenmaksapalat kastikkeineen kuppien sisään. Kaada kuuma madeliemi
  42. lautasille ja ripottele päälle leikattua ruohosipulia.
  43. Tarjoa madevannikeet kalaliemen kera sydäntalven alkuruokana.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit