Mainokset

Yaki – Udon Keitto resepti

Mainokset

Ainekset
lihalientä
ruohosipulia
japanilaista soijakastiketta
Udon – nuudelita
vettä
naudan ulkofileetä
teriyaki – kastiketta
rapsiöljyä
kananmuna
Merilevähiutaleita
fleur de sel – suolaa
Ohjeet
Puhdista liha hyvin, kuivaa ja leikkaa n. 4 – 5 cm pihvejä. Sivele
pihvit kauttaaltaan Teriyaki – kastikkeella. Anna lihojen seistä esim.
leivinpaperilla 10 minuuttia ja sivele uudestaan pihvit kastikkeella.
Laita pihvit päällekkäin ja kiedo tiukasti tuorekelmuun. Laita
jääkaappiin tunniksi maustumaan. Tuolla odotusajoilla olet suorittanut
seraavat askareet:
Keitä Udon – nuudelit paketin ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmässä
vedessä – valuta lopuksi hyvin.
Keitä n. 10 – 12 minuutin kananmuna, jäähdytä hyvin kylmässä vedessä ja
kuori.
Ota pihvit jääkaapista, avaa paketti ja anna seistä huoneenlämmössä n.
15 – 20 minuuttia sivellen vielä kerran teriyaki – kastikkeella.
Kuumenna vettä nuudeleita varten.
Sipaise pannulle vain hiukan öljyä ja paista pihvit mielymyksesi
mukaan.
Anna pihvien levätä 4 – 5 minuuttia ennen leikkaamista alufoliossa.
Kuumenna lihalientä keittoa varten. Leikkaa ruohosipulista ohuita
renkaita ja lisää kiehuvaan liemeen ja mausta tilkalla soijakastiketta
– ota liemi syrjään.
Kiehauta Udon – nuudelit kuumentaaksesi ne, valuta hyvin. Laita kulhon
pohjalle tarpeeksi nuudeleita. Kaada kuumaa lihalientä päälle. Aseta
sitten viistoon, syitä vastaan leikattua naudanlihaa päälle. Koristele
kananmunalla ja mausta koristellen levähiutaleilla ja Fleur de Sel –
suolalla. Tarjoile heti mahdollisimman kuumana.
Valmista tuli…

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit