Mainokset

Savukala-juusto risotto

Mainokset

Resepti: Savukala-juusto risotto

Ainekset

  • kalalientä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli
  • varsiselleriä
  • oliiviöljyä
  • 12 cl kuivaa vermuttia
  • savukalaa
  • ricotta-juustoa
  • voita
  • tuoretta basilikaa

  1. Kiitokset tästä reseptistä Topille! Valmista lämmin kalaliemi. Voit
    valmistaa lientä pakkaseen etukäteen tai voit käyttää kaupasta saatavia
    kalaliemikuutioita, mutta muista että risoton maku tulee hyvin pitkälle
    käytetystä liemestä. Silppua sipuli ja yksi varsi varsiselleriä.
    Kuumenna leveä korkeareunainen kattila ja laita pohjalle hieman
    oliiviöljyä. Kuullota sipuli ja varsiselleri. Lisää riisi ja kuullota
    se. Kaada päälle vermutti ja anna kiehua kunnes höyryssä ei tunnu enää
    alkoholin tuoksua. Lisää kalalientä kauhallinen kerrallaan ja anna
    seoksen kiehua hiljakseen kasaan. Aina kun seos rupeaa näyttämään
    kiinteältä lisää kauhallinen lientä. Keittäminen kestää noin 18-20
    minuuttia ja riisi on kypsää kun se on pehmeää syödä eikä sen syönnin
    jälkeen tunnu siltä että pitäisi juoda vettä. Ota kattila pois
    lämmöltä. Lisää sekaan nokare voita hyvin sekoittaen. Mausta suolalla
    ja pippurilla tarpeen mukaan. Muista että valmiit kalaliemikuutiot
    sisältävät suolaa. Lisää paloiteltu savukala (lämmin savukalalla ei
    niin väliä) ja ricotta juusto. Revi sekaan hieman tuoretta basilikaa.
    Anna vetäytyä pari minuuttia ja tarjoile hyvän valkoviinin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit