Mainokset

Runebergintortut resepti

Mainokset

Ainekset
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kpl kananmuna
1 dl Kermaa
1 tl leivinjauhetta
1½ dl korppu
1 dl vehnäjauhoo
1 dl mantelirouhetta
kostutukseen:
omenatuoremehua
Pinnalle:
vadelmahilloa
sokerivesikuorrutus:
2 tl vettä tai sitruunamehua
1 dl tomusokeria
Ohjeet
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. sulata rasva.
3. vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma ja jäähtynyt rasva
4. Yhdistä kuivataineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita
taikinanopeasti tasaiseksi.
5. Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin, mutta jätä vuokiin kohoamis
varaa.
6. Paista torttuja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna niiden
jähtyä. Halutessasi kostuta leivokset omenatuoremehulla ennen
koristelua.
7. Sekoita sokerikuorrutuksen aineet keskenään, seoksen pitää olla
melko jäykkää. Työnnä lusikalla kuorrute muovipussin kulmaan ja leikkaa
kulmaan pieni aukko.
8. Aseta kahdella teelusikalla nokare hilloa tortun päälle. Pursota
rengas kuorrutusta tortun keskellä olevan hillon ympärille.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit