Mainokset

Saaristolaisleipä resepti

Mainokset

Ainekset
1 l piimää
50 g hiivaa
3 dl siirappia
2 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
3 dl kauraleseitä tai vehnäjauhoja
3 dl mämmi- tai kaljamaltaita
4 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
n.1 l karkeita vehnäjauhoja
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää loput aineet. Sekoita
hyvin, mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Voitele kaksi
leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Anna nousta n. 1,5h. Paista aluksi
175 asteessa kunnes pinta hieman tummuu ja sen jälkeen peitä kevyesti
foliolla ja laske lämpö 160 asteeseen. Paista yhteensä n. 1h15min.
Ohje otettu valion ruokakirjasta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit