Mainokset

Sahrami-tattirisotto

Mainokset

Resepti: Sahrami-tattirisotto

Ainekset

  • 250 g risottoriisiä
  • 7 dl kuumaa kasvislientä
  • 0,5 pussia sahramia (0,5 g pussi)
  • 50 g voita
  • 150 g säilyketatteja ( tai 250 g tuoreita)
  • 1 sipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 laakerinlehti
  • tuoretta timjamia
  • 1 dl parmesaaniraastetta

  1. Sulata voi kattilassa. lisää tatit ja hienonnettu sipuli, freesaa
    hetki. Lisää riisi ja freesaa miedolla lämmöllä -voi ei saa ruskistua.
    Lisää laakerinlehti, hiukan valkopippuria ja timjamia. Lisää
    kasvislientä lämpimänä vähän kerrallaan. Anna liemen haihtua ennen
    lisäämistä. Lisää lopussa valkoviini ja sahrami. Anna myös valkoviinin
    haihtua. Koko prosessi vie noin 20 minuuttia. Riisi on valmista, kun se
    on juuri ja juuri kypsää eli al dente. Lisää nokare voita ja
    parmesaani. Nosta risotto lautasen keskelle lusikalla, koristele
    timjaminoksalla, tattiviipaleella ja laakerinlehdellä. Pirskottele
    ympärille esimerkiksi mausteöljyä. Vinkki: Tarkoitukseen sopivin riisi
    on aito italialainen risottoriisi esim. Arborio tai Vialone.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit