Mainokset

Saijan sushia suomalaisista kaloista (11.4.2002)

Mainokset

Resepti: Saijan sushia suomalaisista kaloista (11.4.2002)

Ainekset

  • SUSHIRIISI:
  • 500 g sushiriisiä
  • 750 ml vettä
  • riisiviinaetikkaa
  • LOHI NIGIRI:
  • 500 g nahatonta lohifilettä
  • wasabia
  • KUHA MAKI:
  • 300 g tuoretta nahatonta kuhafilettä
  • 200 g tuoretta kurkkua
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • sushi nori levyjä
  • Marinadiliemi:
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 6 rkl vettä
  • suolaa
  • SILAKKASUSHI:
  • 6 kpl silakkafilettä
  • wasabia
  • suolaa
  • 1 rkl silakan tai siian mätiä

  1. Kiitokset reseptistä Saijalle! SUSHIRIISI: Pese riisi kylmällä vedellä
    kunnes vesi on kirkasta. Laita riisi kylmään veteen, anna kiehahtaa.
    Kiehuta miedolla lämmöllä kannen alla noin 12 min. Sammuta liesi ja
    anna riisin seisoa kannen alla vielä 10 minuuttia. Jäähdytä ja mausta
    riisiviinaetikalla. LOHI NIGIRI: Muotoile riisistä soikea harkko.
    Sivele riisiharkon pintaan hieman wasabitahnaa. Leikkaa lohesta noin
  2. /2 cm ohuita viipaleita ja aseta riisin päälle. Lohen voi sitoa
    riisiin merileväpannalla. KUHA MAKI: Sekoita marinadiliemi ja leikkaa
    kuhasta ohuita suikaleita. Kaada liemi suikaleiden päälle ja anna
    maustua n. 10 min. Kuori ja leikkaa kurkku samankokoisiksi suikaleiksi
    kuin kuha. Levitä bambumatolle nori sushi levy ja levyn päälle riisiä
  3. /3 levyn pituudesta. Lado valutetut kuha- ja kurkkusuikaleet
    riisimaton alalaitaan, ripottele päälle seesaminsiemenet, sivele hieman
    wasabia ja rullaa kuten kääretorttu bambumattoa apuna käyttäen. Anna
    vetäytyä hetki ja leikkaa n. 2 cm levyisiksi paloiksi ja käännä
    pystyyn. SILAKKASUSHI: Muotoile sushiriisistä palloja, halkaisija n. 3
    cm. Poista silakoista nahka ja sivele toinen puoli wasabilla, lisää
    toiselle puolelle suolaa, laita pannaksi riisipallon ympärille ja
    koristele mädillä. Tarjoile kaikki sushit soijan ja gari-inkiväärin
    kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit