Mainokset

Manteliset sarvet resepti

Mainokset

Ainekset
2 dl kylmää maitoa
50 g hiivaa
1d dl nestemmäistä margariinia tai 100g jäähtynyttä sulaa voita
½ dl sokeria
1 kpl muna
6-7 dl vehnäjauhoja
täyte:
100 g mantelimassaa
voiteluun:
1 kpl muna
Pinnalle:
mantelilastuja
Ohjeet
Murenna hiiva taikinakulhoon ja lisää ½ dl nesteestä sen päälle.
Liuottele hiivaa kädelläsi nesteeseen. Lisää loppuneste, rasva ja
sokeri ja muna. Sekoittele niin kauan jotta sokeri liukee.
Alusta taikinan mukaan enin osa jauhoista ja vaivaa se sileäksi.
Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista.
Kaada taiikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa loppu
jauhoista siihen.
Jaa taikina 3 osaan. Ja kauli jokaisesta pyöreä kiekko.
Jaa pyöreät n.½ cm paksut taikinakiekot 8 osaa taikinapyörällä.
Siten, että saat osista kolmiot, joista tulee sarvia, kun laitat
paksumpaan päähän raastamaasi mantelimassaa ja kerit sen rullalle
aloittaen paksummasta osasta keriminen. Väännä päät sarven muotoon. Ja
laita sauma alas päin.
Kohota sarvet leivinpaperin päällä pellillä ½ tuntia liinan alla.
Paista uunissa keskitasolla munalla voideltuna ja päälle ripoteltuna
mantelilastuilla. Paista 10-12 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit