Mainokset

Seljanka

Mainokset

Resepti: Seljanka

  • 3 purkkia tomaattipyreetä
  • 1/2 dl ruokaöljyä
  • 2 l vettä
  • 1 suuri sipuli silppuna
  • 2 suurta mauste- tai venäl. kurkkua kuutioina
  • 1 sirtuunan mehu
  • 400 gr nakkeja 1/2 cm siivuina
  • 1 pkt fileepekonia (savustettua)
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 prk smetanaa
  • 1 Vaalea tuore leipä
    1. Paista tomaattipyreetä öljyn kanssa paistinpannulla sekoitellen
      ahkerasti kunnes sen väri on ruskeaa. (Kaikkea öljyä ei tarvitse
      laittaa pannulle vielä tässä vaiheessa.) Varo polttamasta, ettei
      pyreeseen tule väkevää makua. Lisää sipulisilppu kun pyree alkaa olla
      tummaa ja kuullota sipulia hetki. Tarvittaessa lisää hiukan öljyä.
      Lisää aivan pieneksi silputtu pekoni ja paista hetki, niin että pekonin
      rasva alkaa sulaa. Voit käyttää myös pekonin asemasta mitä tahansa
      voimakkaasti savustettua tuotetta, mieluiten kylmäsavu. Lisää vesi,
      maustekurkkukuutiot ja sitruunanmehu. Anna kiehua 10 min. välillä
      sekoitellen. Keitosta tulee paksua ja täyteläistä. Lisää lopuksi n. 1/2
      cm viipaleiksi pätkityt nakit ja anna hautua vielä 5 min. Tarkista
      keiton maku – jos tuntuu liian hapokkaalta (tai olet käyttänyt
      hapatettuja suolakurkkuja) niin lisää hiukan sokeria pehmentämään
      makua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Muista, että pekonissa on jo
      runsaasti suolaa! Tarjoile keitto smetananokareen ja hyvän leivän
      kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviksia

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit