Mainokset

Sitruunapasta ja valkosuklaaterriini

Mainokset

Resepti: Sitruunapasta ja valkosuklaaterriini

Ainekset

  • 400 g tuoretta tagliatellea
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 3 sitruunan mehu
  • 2 dl kermaa
  • voita
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • juustoraastetta
  • Terriini:
  • 160 g valkoista suklaata
  • 1 kananmuna
  • 1 liivatelehti
  • 3 dl kuohukermaa
  • yhden kananmunan sokerikakkupohja

  1. Sitruunapasta: Pese yksi sitruuna huolellisesti. Raasta sen kuori ja
    purista kaikista sitruunoista mehu. Kaada kerma pieneen kattilaan ja
    lisää pari nokaretta huoneenlämpöistä voita. Kuumenna kermaa miedolla
    lämmöllä niin että voi sulaa. Lisää joukkoon sitruunamehu. Keitä pasta,
    valuta ja sekoita kastike joukkoon. Koristele sitruunankuoriraasteella
    ja viimeistele juustolla sekä persiljasilpulla. Rouhaise päälle vielä
    tuoretta mustapippuria. Valkosuklaaterriini: Liota liivate kylmässä
    vedessä. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Suklaan lämpötila ei
    saa kohota yli 40 C. Älä hämmennä sulavaa seosta. Vatkaa kananmuna
    kypsäksi vesihauteessa ja lisää liotettu ja hyvin puristettu liivate.
    Tarkista, että seos on tasaista ennen kuin lisäät sen suklaan joukkoon.
    Lisää kevyesti vatkattu kermavaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen. Kumoa
    täyte kelmulla vuorattuun pitkänomaiseen terriinivuokaan ja aseta
    kanneksi 4-5 mm:n paksuinen kakkupohja. Anna terriinin hyytyä
    jääkaapissa 4-5 tuntia ennen kumoamista. Poista kelmu ja peitä
    terriinin pinta kaakaojauheelta. Tarjoile esimerkiksi vadelmamelban
    kanssa. Käytä valkosuklaata jonka kaakaorasvaprosentti on vähintään 40,
    tällöin suklaa sulaa kauniin juoksevaksi. Reseptit: Antti Vahtera

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit