Mainokset

Spaghettia ”vihaisessa” valkosipuliöljyssä

Mainokset

Resepti: Spaghettia ”vihaisessa” valkosipuliöljyssä

Ainekset

  • 500 g spaghetti
  • 2 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 puska tuore basilika
  • 2 kpl pieni kuivattu chili
  • 4 rkl extra virgin oliiviöljy
  • 1 tl suola
  • Parmesanjuustoraastetta

  1. Keitä spaghetti runsaassa, miedosti suolatussa vedessä. Noudata
    valmistajan ilmoittamaa keittoaikaa ja keitä pasta al denteksi.
    Spaghetin kiehuessa lämmitä öljy suuressa pannussa tai kasarissa.
    Wok-pannu on tässä varsin oiva apuväline. Lisää öljyyn ohuen ohuiksi
    viipaloidut valkosipulin kynnet ja murskatut chilit. Älä missään
    nimessä päästä öljyä niin kuumaksi, että valkosipuli pääsee paistumaan
    vaan freesaile niistä hellästi aromit irti. Pilko basilikan lehdet
    mieluummin käsin repimällä kuin veitsellä niin saat niistä enemmän
    ”mehuja” pastaan. Siivilöi keitetystä spaghetista vesi pois ja kaada
    spaghetti ja revitty basilika wokkiin lämpimän mausteöljyn sekaan.
    Sekoittele kahdella puuhaarukalla niin, että öljy, mausteet ja
    spaghetti sekoittuvat kunnolla. Kaada lämmitettyyn tarjoilukulhoon ja
    tarjoile heti. Laita esille vielä parmesania, jota kukin voi ripotlla
    annoksensa päälle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit