Mainokset

Maailman paras suklaakakku (ilman suklaata)

Mainokset

Resepti: Maailman paras suklaakakku (ilman suklaata)

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/4 dl 50 g ( kaakaojauhetta (esim. Pirkka kaakao, sitä tummaa
  • ts. ei näitä kaakaojuomajauheita)
  • 180 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

  1. Keitä kaakao-sokeri-maitoseos ja jäähdytä.
  2. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään.
  3. Sekoita margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja lisää
    ne taikinaan sekoittaen. Lisää jäähtynyt suklaaseos, sekoita. Tämän
    jälkeen sekoita mukaan kuiva-aineseos, mutta älä vaivaa taikinaa
    liikaa. HUOM! Munia tai kaakaota lisätessä taikina saatta käyttäytyä
    oudosti (piimii), mutta tällä ei ole merkitystä kakun onnistumiseen.
  4. Paista n. 170 asteessa. Tarkkaa paistoaikaa on vaikea sanoa, koska se
    riippuu käytettävästä vuoasta. Keskiarvo kahvikakuksi paistettaessa on
    n. 45 minuuttia ja täytekakkuvuoassa n. tunti tai vähän yli. Kokeile
    välillä tikulla.
  5. Kahvikakun voi halutessaan kuorruttaa sulatetulla suklaalla (1-2 levyä
    tummaa maitosuklaata), täytekakun voi tehdä esim. sacheriksi (kerrosten
    väliin aprikoosihilloa, päälle sulatettua suklaata). Kakku paranee
    vanhetessaan, eli kannattaa malttaa odottaa seuraavaan päivään ennen
    nautiskelua!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit