Mainokset

Mehevä suklaakakku

Mainokset

Resepti: Mehevä suklaakakku

Ainekset

  • SUKLAAKAKKU
  • voita tai margariinia voiteluun
  • 2,5 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl kiehuvaa vettä
  • 180 g suolatonta voita tai margariinia
  • 7,5 dl fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl kirnupiimää
  • 2,5 tl soodaa
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • SUKLAAKUORRUTUS
  • 4 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 100 g tummaa rouhittua suklaata
  • 2,5 dl maitoa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 120 g suolatonta voita
  • 2 tl vaniljasokeria

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.Voitele kevyesti kolme kakkuvuokaa,halk.20
    cm.Vuoraa pohjat leivinpaperilla ja voitele niitä vielä
    kevyesti.Ripottele sitten hiukan jauhoja vuokiin. Laita kaakao ja suola
    pieneen kulhoon ja vatkaa kiehuva vesi hitaasti sekaan niin että
    kaakaosta tulee tasaista tahnaa.Jätä odottamaan. vaahdota isossa
    kulhossa voi tai mrgariini sähkövatkaimella.Lisää sokeri ja vatkaa
    vielä 2-3 min.Lisää kevyesti vatkatut munat seokseen yksi kerrallaan
    voimakkaasti vatkaten, ja lisää sitten vaniljasokeri. Kaada piimä
    pieneen kulhoon ja sekoita sooda siihen-seos alkaa sihistä.Lisää 1 1/4
    dl jauhoja voi-munavaahtoon,sekoita hyvin,lisää sitten vajaa 1 dl
    piimä-sooda seosta ja sekoita hyvin.Sen jälkeen lisää jauhoja ja piimä
    seosta vuorotellen,joka lisäys kerran jälkeen sekoita hyvin.Lisää
    kaakaotahna vähitellen sekaan ja sekoita hyvin. Jaa taikina kolmeen
    vuokaan ja paista kakkuja 25-30 min.Kokeile kypsyyttä työntämällä
    puutikku kakkuun,jos se on puhdas pois otettaessa kakku on kypsä.Siirrä
    kakut ritilän päälle viideksi minuutiksi jäähtymään,ota sitten ne pois
    vuoistaan ja laita takaisin ritilälle. Kuorrutusta varten laita
    sokeri,suola ja pilkottu suklaa paksupohjaiseen kattilaan.Kaada maito
    vähin erin seokseen ja sekoita hyvin.Lisää siirappi ja voi ja kuumenna
    kiehuvaksi keskilämmöllä,sekoita muutaman kerran jotta sokeri sulaisi
    kunnolla.Keitä minuutin verran voimakkaasti vatkaten.ota kattila pois
    liedeltä ja anna hiukan jäähtyä.Lisää vaniljasokeri.Vatkaa jäähtynyt
    kuorrutus paksuksi ja kuorruta heti. Ota paperi pois
    kakkulevyistä,aseta yksi levy tarjoiluvadille ja sivele n. neljännes
    kuorrutusta pinnalle.Laita päälle toinen levy ja kuorruta samalla
    määrällä ja lopuksi kolmas levy päälle.Kuorruta päällys ja
    reunat.Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit