Mainokset

Suklaakakku

Mainokset

Resepti: Suklaakakku

Ainekset

  • 1 rkl (kukkurainen) kaakaojauhetta
  • 300 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
  • 150 g saksanpähkinöitä
  • 150 g kuorittuja manteleita
  • 250 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 6 isoa kananmunaa (keltuaiset valkuaisista eroteltuina)
  • ripaus suolaa

  1. Pane uuni kuumenemaan 190-asteeseen. Vuoraa piirakkavuoan (läpimitta 20
    tai 25 cm), mieluiten irtopohjavuoka, pohja voipaperilla. Voitele
    voipaperi sekä vuoan reunat ja jauhota vuoka. Jauha mantelit ja
    saksanpähkinät monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Siirrä jauhe
    kulhoon. Murra 200 g suklaata paloiksi (säästä 100 g). Pane suklaapalat
    monitoimikoneeseen ja jauha niitä 30 sekuntia. Siirrä
    manteli-pähkinä-suklaaseos kulhoon. Paloittele voi 2-3 palaan, pane ne
    monitoimikoneeseen ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa ainekset vaaleaksi
    ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keltuaiset yksi kerrallaan
    koneen käydessä. Sekoita vaahto pähkinä-suklaaseokseen. Vaahdota
    valkuaiset suolahippusen kanssa puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
    Kääntele valkuaisvaahto varovasti voi-pähkinä-suklaaseokseen.
    Paloittele säästämäsi suklaa (100 g). Lusikoi taikina vuokaan ja
    pistele suklaahippuja taikinaan sinne tänne. Paista piirakkaa
  2. 90-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarkista kypsyys tikulla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit