Mainokset

Vegaanin suklaakakku

Mainokset

Resepti: Vegaanin suklaakakku

  • 5 dl vaniljalla maustettua soijamaitoa (esim. Alpro Soya)
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Sunnuntai)
  • 1 1/2 dl tummaa, maidotonta kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • Suklaakreemi
  • 250 g kasvimargariinia (esim. Keiju)
  • 2 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 pkt (à 500 g) tomusokeria
  • 3/4 dl vaniljalla maustettua soijamaitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Lisäksi
  • n. 1/2 dl appelsiinimehua tai vaniljalla maustettua soijamaitoa
  • 4 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja (esim. karhunvadelmia)
    1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita soijamaito ja etikka
      kulhossa. Anna seoksen tekeytyä muutama minuutti. Lisää sokeri, öljy ja
      vaniljasokeri. Sekoita hetki sähkövatkaimella tai vispilällä, kunnes
      taikina alkaa vaahdota. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita ne
      nesteeseen kahdessa erässä.
    2. Jos käytät pinnoitettua irtopohjavuokaa (Ø noin 21 cm), sitä ei
      tarvitse voidella eikä jauhottaa. Voit halutessasi pingottaa pohjan ja
      reunan väliin palan leivinpaperia, joka auttaa kakun irrottamista.
      Voitele pinnoittamaton vuoka kasvimargariinilla ja jauhota
      kookos-hiutaleilla tai pähkinäjauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista
      kakkua uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys
      tikulla: Pistä tikulla kakun paksuimpaan kohtaan. Kun tikkuun ei tartu
      taikinaa, kakku on valmis. Älä paista kakkua liikaa, ettei se kuivu.
    3. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia. Irrota kakku vuoasta
      työpöydälle ja anna sen jäähtyä täysin. Leikkaa kakku 2 tai 3
      kerrokseen.
    4. Valmista suklaakreemi: Vaahdota margariini kuohkeaksi sähkövatkaimella.
      Lisää kaakao ja sekoita hyvin. Sekoita tomusokeri ja soijamaito samaan
      aikaan muutamassa erässä taikinaan. Lisää vaniljasokeri ja jatka
      vatkaamista muutama minuutti tai kunnes seos on kuohkeaa.
    5. Kokoa kakku: Kostuta kakkulevyt kevyesti mehulla tai soijamaidolla.
      Levitä kreemi kakkulevyille kuumaan veteen kastetulla ja kuivatulla
      veitsellä. Nosta kakkulevyt päällekkäin tarjoiluvadille. Koristele
      kakku marjoilla tai hedelmillä.
    6. Vinkki! Kakkupohjan voi leipoa ja leikata etukäteen pakastimeen. Ota
      kakkulevyt huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen täyttämistä. Halutessasi
      voit levittää ohuen kerroksen mustikka- tai vadelmahilloa
      kakkupohjille.
      Ohje: Sanna Kekäläinen
      Kuva: Reetta Pasanen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit