Mainokset

Kanaa kalan tapaan

Mainokset

Resepti: Kanaa kalan tapaan

Ainekset

  • 4 kpl Maustamattomia broilerin rintapaloja
  • tai Maustamaton neljään osaan palottu broileri
  • (Meri)suolaa

  1. Esikäsittele broileri: leikkele terävillä saksilla broilerinpaloista
    pois ylimääräiset rasvat ja nahanriekaleet. Ne on syytä poistaa, koska
    niistä irtoaa kuumennettaessa runsaasti rasvaa. Jätä kuitenkin palojen
    päälle jonkun verran nahkaa, sillä se suojaa lihaa kuivumiselta ja saa
    savustettaessa kauniin värin. Jos haluat suolata broilerin etukäteen,
    laita palat tässä vaiheessa muovipussiin ja ripauta sekaan 1-2 rkl
    merisuolaa. Anna suolautua kylmässä 1-2 tuntia. Suolan voi jokainen
    syöjä lisätä myös sitten valmiiseen annokseensa. Broileri savustetaan
    periaatteessa samalla tavoin kuin kala. Laita savupurut
    savustuslaatikkoon ja irtosuolasta puhdistetut broilerinpalat ritilälle
    nahkapuoli ylöspäin. Kypsymisaika riippuu täysin savustajan välineistä
    ja ammattitaidosta, mutta keskimääräinen savustusaika on broilerin
    rintapalalla noin 45 minuuttia. Kypsyyttä voi kokeilla terävällä
    piikillä: jos lihasta valuva neste on kirkasta, on broileri kypsää.
    Liikaa kypsennettäessä tulee lihasta kuivaa. Jos savustuslaatikon koko
    antaa myöten, voi broilerin savustaa myös kokonaisena. sulata se
    kylmässä vedessä, johon on liotettu merisuolaa. Kokonainen savubroileri
    pysyy erittäin mehukkaana, koska siinä on nahka suojaamassa joka
    puolelta. Broilerin lisukkeeksi sopii vaikka uuni- tai folioperunat,
    kermaviilistä ja yrteistä (ja valkosipulista) sekoitettu dippikastike
    sekä sopiva salaatti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit