Mainokset

Lipeäkala perinteiseen tapaan resepti

Mainokset

Ainekset
n.1½ kg lipeäkalaa
suolaa
Kastike:
5 rkl voita
5 rkl vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
suolaa
maustepippuria
Lisäkkeet:
keitettyjä perunoita, tai muusia
keitettyjä herneitä
rapeaksi paistettua pekonia
Ohjeet
Huuhtele kala kevyesti. Ripottele pinnalle suolaa ja pane kala
nahkapuoli päällepäin uunivuokaan.
Peitä vuoka alumiinifoliolla ja hauduta 200 asteisessa uunissa 30-50
minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
Valuta kalasta irronnut liemi huolellisesti pois, poista nahka ja
ruodot.
Valmista kastike. Kuumenna maito, sulata voi kattilassa ja vispilöi
joukkoon vehnäjauhot. Vispilöi joukkoon kuumaa maitoa pieni erä
kerrallaan. Keitä kastiketta kunnes se sakenee. Mausta suolalla ja
maustepippurilla. Maista ja lisää makuja tarvittaessa.
Annostele puhdistettua kalaa lautaselle tai tarjoiluvuokaan. Kaada
päälle reilusti kastiketta. Tarjoa perunamuusin-herneiden rapean
pekonin kera.
Vinkki: Kuorrutettu lipeäkala: sekoita kahden keltuaisen joukkoon 2 rkl
Dijonin-sinappia ja samanverran korppujauhoja. Levitä kuorruke
kypsennetylle, puhdistetulle kalalle ja kuorruta pinta rapeaksi
kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit