Mainokset

Tomaatti-mozzarellavoileipäkakku resepti

Mainokset

Ainekset
kasvistäyte:
300 g kuorittuja porkkanoita
300 g kuorittuja lanttuja
2 sipulia
1 tl suolaa
3 dl vettä
1 rs (170g ) ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
muskottipähkinää
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 pkt (a 20 viip.) isoja, vaaleita leipäviipaleita
kuorrutus:
150 g Ranskankermaa
50 g pöytämargariinia
suolaa, muutama rouhittu viherpippuri
Pinnalle:
250 g mozzarellaa
10-15 kirsikkatomaattia
Reunojen viimeistelyyn:
75 g juustoraastetta
( 0,5 dl persiljasilppua )
Mausteöljy:
1 dl oliiviöljyä
2-3 rkl basikasilppua
hiukan sitruunamehua
suolaa, muutama viherpippuri rouhittuna
Ohjeet
Laita pilkotut lantut, porkkanat ja sipuli kattilaan. Lisää vesi ja
suola ja keitä kypsäksi. Valuta liemi talteen. Murskaa kasvispalat
haarukalla karkeaksi. Lisää tuorejuusto ja mausta.
Vuoraa 2,5 litran tasapohjainen, pyöreä vuoka kelmulla. Poista leivistä
reunat ja leikkaa viipaleet sopivaan muotoon sitä mukaan kun laitat
niitä vuokaan. Kostuta tarvittaessa keitinvedellä. Älä kostuta liikaa
koska täyte on kosteaa. Kun pohja on kokonaan leipäviipaleiden peitossa
laita kolmasosa täytteestä päälle. Silppua basilikaa täytteen päälle.
Jatka näin kunnes vuoassa on neljä kerrosta leipää (päällimmäisenä
leipäkerros ). Peitä kelmulla ja anna maustua pienen painon alla
jääkaapissa seuraavaan päivään.Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja
poista kelmu.
Tee kuorrutus. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi. Lisää pehmeä rasva ja
mausteet. Jatka vatkaamista vielä vähän. Levitä kuorrutus kakun
pinnalle ja reunoille. Viimeistele reunat juustoraasteella.
Pese tomaatit ja puolita. Valuta mozzarellat. Jos käytät isoja palloja,
puolita tai lohkoa ne. Levitä molemmat kauniisti kakun päälle. Leikkaa
ylimääräinen leivinpaperi pois ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Sekoita
mausteöljy ja valuta se juuri ennen tarjoilua kakun pinnalle. Koristele
reunat vielä persijasilpulla.
8-10 heng.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit