Mainokset

Erikoisempi kaksoiskerros torttu resepti

Mainokset

Ainekset
POHJA:
4 kpl Munia
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
150 g sunnnuntaimargariinia tai voita
2 tl leivinjauhoja
1½ dl maitoa
Mansikka marinaadi:
3 tl appelsiinin kuorta
1 dl appelsiinimehua
300 g tuoreita mansikoita (vähän yli puoli litraa)
KERMATÄYTE:
4 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ l vadelmia (pakaste)
3 rkl vadelma hilloa
Ohjeet
Pohja:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat samalla hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen
taikinaan. Levitä taikina samalla lailla niinkuin kääretorttu voidellun
leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia, jotta pinta
on sopivan värinen.
Mansikka marinaadi:
Paloita mansikat kahteen taikka kolmeen osaan haluamasi mukaisesti.
Sekoita muut aineet keskenään. Sekoita marinadi mansikoitten joukkoon.
Anna marinoida vähintään tunti jääkaapissa.
Kermatäyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi lisää sokerit.
Loppujauhot:
Leikkaa valmis pohja kahdeksi palaseksi. Laita toinen pala
tarjoiluvadille. Laita sen päälle vadelmat. Anna neste imeytyä
vadelmista. Lisää valdemien väliin vadelma hillo. Laita päälle vielä
kermasta puolet. Laita varovasti toinen pohjan pala tämän päälle. Lisää
loppu kerma ja ota mansikat jääkaapista tortun päälle. Koristeeksi voit
laittaa myös mansikan lehtiä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit