Mainokset

Tumma liemi eli lihaglace

Mainokset

Resepti: Tumma liemi eli lihaglace

Ainekset

  • 5-7 l vettä
  • 2-3 kg paloiteltuja naudan luita
  • 4-6 porkkanaa
  • 1-2 juuriselleriä
  • 2-3 sipulia
  • 2 pientä purjoa
  • 1 pieni palsternakka
  • 5 keskikokoista tomaattia
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 nippu persiljaa

  1. Pane paloitellut luut uunipellille ja paahda noin 30 minuuttia 250 C
    uunissa. Kääntele luita välillä, etteivät ne pala vaan ruskistuvat
    kauniisti. Lisää joukkoon paloitellut juurekset ja tomaattipyree ja
    anna myös niiden ruskistua hetki. Nosta luut ja juurekset kattilaan ja
    lisää vesi niin että luut peittyvät. Kun liemi alkaa kiehua, kuori
    pinnalta vaahto. Lisää mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin
    puolitoista vuorokautta. Lisää vettä tarvittaessa. Lopeta keittäminen
    yön ajaksi, ettei neste vahingossa kiehu kuiviin. Siivilöi liemi ja
    keitä vielä noin 2 tuntia, jolloin 1 / 3 liemestä kiehuu kokoon.
    Jäähdytä ja kuori rasva pinnalta. Liemisäilyy kylmiössä hyvin noin 5
    päivää. Voit myös pakastaa liemen pienissä erissä, jolloin käytössäsi
    on aina valmiina peruskastikepohja. Riistaliemen valmistuksessa voit
    noudattaa aivan samaa reseptiä, kun vaihdat naudan luut riistan luihin
    (esimerkiksi hirvi, poro, riekko ym.). Muista kuitenkin, että
    keittoajaksi riittää 5-8 tuntia. Hirvi- ja poroliemen voit maustaa
    esimerkiksi katajanmarjoilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit