Mainokset

Tuorepastarullat ja yrttivoikastike

Mainokset

Resepti: Tuorepastarullat ja yrttivoikastike

Ainekset

  • Pastataikina
  • 400 g durumvehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 4 munaa
  • liraus vettä
  • voita rullien päälle ennen paistoa
  • Ricottatäyte
  • 250 g ricottajuustoa
  • 400 g lämminsavulohta
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 5 vartta kevätsipulia
  • mustapippurirouhetta myllystä
  • Yrttivoi
  • 200 g suolaista voita
  • tuoreita yrttejä oman maun mukaan esim. basilikaa ja oreganoa

  1. Pastataikina Kasaa jauhot ja ripaus suolaa keoksi työpöydälle ja tee
    kekoon pieni kuoppa johon rikot kananmunat. Pyöritä sormella kananmunia
    kunnes niiden rakenne menee rikki ja ne lähtevät sekoittumaan
    pikkuhiljaa jauhojen kanssa. Sekoita keko takikinaksi ja ripauta
    joukkoon vähän vettä helpottamaan sekoittamista. Taikina tuntuu
    murenevalta, mutta laita takikina muutamassa osassa kelmuun ja nosta
    jääkaappiin noin tunniksi. Taikina lepää ja kostuu ja sen jälkeen se on
    valmista käsiteltäväksi. Kauli taikinapala littanaksi, säädä pastakone
    isoimmalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele ja toista
    muutama kerta. Säädä kone keskiasentoon ja toista. Lopuksi hienoimmalle
    tai melkein. Ja niin kädessäsi on loistavaa pastalevyä, josta voit
    tehdä erilaisia pastoja. Aseta palat pyyheliinalle keittämistä varten.
    Tuorepastaa keitetään vain noin minuutin pari, kiehuvassa ripauksella
    suolaa maustetussa vedessä. Tee tässä tapauksessa pastalevyjä 7 x 10 cm
    kokoisia. Keitä ne ja nosta reikäkauhalla varovasti öljytylle
    leivinpaperille tai silikonialustalle. Kuivaa ylimääräinen vesi
    talouspaperilla varovasti levyn pinnalta. Ricottatäyte ja yrttivoi
    Hienonna kala haarukalla. Silppua kevätsipulit ja ruohosipuli. Sekoita
    kaikki ainekset ja mausta pippurilla. Nosta täytettä lusikallinen
    pastalevyn päälle ja kääri rullalle. Nosta voideltuun uunivuokaan ja
    valele rullat pehmeällä voilla. Nosta 225 asteiseen uuniin noin 5-10
    minuutiksi kunnes ovat kauniin värisiä pinnalta. Sulata voi pannulla ja
    lisää silputut yrtit. Tarjoile kuumien pastarullien kanssa. Reseptit:
    Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit