Mainokset

Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Mainokset

Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

  • tiikerikakku:
  • 250 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • reilu 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa tai appelsiinimehua
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • hedelmäkakku:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 1 tl muskottia
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 l kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä silputtuina ja rouhittuina
  • 2 dl piimää
  • 2 dl voita sulatettuna
  • 2 isoa kananmunaa
    1. Tiikerikakku: Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää
      kananmunat yksitellen sekä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita
      tasaiseksi ja pyöräytä joukkoon 0,5 dl nestettä. Ota taikinasta
      kolmannes ja sekoita siihen loput nesteestä sekä kaakaojauhe. Kaada
      vaaleaa kakkutaikinaa hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja lusikoi sen
      päälle kerros ruskeaa taikinaa. Täytä vuoka vaalealla taikinalla.
      Pistele vuokaan muutama kerta haarukalla pohjia myöten. paista kakkua
    2. 75 asteisessa uunissa 60-70 minuuttia. Hedelmäkakku: Sekoita kaikki
      kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hieman vatkatut kananmunat.
      Lisää loput aineet ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Kaada se
      hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista 150 asteessa n. 2 tuntia.
      Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

    Mainokset

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

    Ainekset

    • Taikina:
    • 100 g voita
    • 100 g tomusokeria
    • 1 kpl vaniljatanko
    • 1 kpl kananmuna
    • 200 g vehnäjauhoja
    • Täyte:
    • 200 g tummaa suklaata
    • 1 dl kermaa
    • 2 kpl kananmunaa
    • 2 rkl sokeria

    1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet veitsen kärjellä.
      Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi ja anna sen levätä
      jääkaapissa noin yksi tunti. Painele taikina pienehköön voideltuun
      piirakkavuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa n. 10-15 minuuttia.
      Valmista täyte: Kiehauta kerma kattilassa ja sulata siihen suklaa.
      Lisää muut aineet ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos paistetun
      piirakkapohjan päälle ja jatka tortun paistamista vielä 12-15 minuuttia
    2. 20 asteessa. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikat

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit