Mainokset

Valkosipulikeitto uunipaahdetuista valkosipuleista

Mainokset

Resepti: Valkosipulikeitto uunipaahdetuista valkosipuleista

  • 10 kokonaista valkosipulia
  • 4 isoa perunaa
  • 100 g voita
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • nippu timjamia
  • suolaa
  • foliota
    1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa valkosipuleilta hatut pois. Kuori
      perunat ja pilko ne muutamaan osaan. Nosta valkosipulit folioon ja
      laita päälle pieni nokare voita. Sulje folionyytti hyvin ja laita
      kuumaan uuniin. Nosta perunapalat myös folioon ja laita pieni nokare
      voita mukaan. Sulje folionyytti huolella. Laita myös perunanyytit
      uuniin. Perunat ja valkosipulit kypsyvät uunin kuumuudessa pehmeiksi ja
      saavat omaleimaisen maun. Pidä nyyttejä uunissa noin 45 min.
      Valkosipulien tulee olla todella pehmeitä, niin että ne on helppo
      pullauttaa ulos kuorestaan. Auta sormilla, mutta muista jäähdyttää ne
      ensin, muuten poltat sormesi. Pullauta kaikki valkosipulit ulos
      kuorestaan kattilaan ja kaada voisula mukaan. Nosta kypsät perunat myös
      kattilaan ja kaada voisula foliosta mukaan. Kaada päälle kasvislientä,
      kermaa ja valkoviiniä. Laita mukaan myös timjamin lehdet. Anna kiehua
      noin 15-20 min. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä hieman.
      Tarjoile tuoreen patongin kanssa. Valmistusaika: 1,5 h

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitto

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit