Mainokset

Balsamicopihvit, vihreät pavut ja lime-pähkinäsalsaa

Mainokset

Resepti: Balsamicopihvit, vihreät pavut ja lime-pähkinäsalsaa

Ainekset

  • 2 kpl 100-150 g naudan sisäfilepihviä
  • 3 rkl hyvää balsamicoetikkaa
  • 300 g vihreitä papuja (haricot verts)
  • 1 dl lihalientä
  • 0.5 dl portviiniä
  • 0.5 dl punaviiniä
  • 0,5 dl murskattua pekanpähkinää
  • 25 g suolatonta voita
  • 2 rkl limemehua

  1. . Laita sisäfilepihvit lautaselle, rouhi karkeata mustapippuria ja
    vuorisuolaa pinnalle. Kaada balsamicoa päälle ja anna marinoitua pari
    minuuttia per puoli (pidempi aika muuttaa lihan rakennetta). 2.
    Valmista pavut omassa mehussaan. Pakastepavut sinällään, tuorepapuihin
    tilkka vettä ja voita mukaan. Kuumenna miedolla lämmöllä leivinpaperin
    alla kattilassa kansi kiinni, kunnes ovat sopivan pehmeitä. Suolaa
    halutessa. 3. Paista pihvit kuumalla pannulla haluttuun kypsyyteen.
    Rouhaise vielä pippuria pinnalle, jos haluat. Pidä lämpimänä. 4. Kaada
    pannulle lihaliemi, portviini ja punaviini ja raaputa kaikki maukas
    aines paistinpannun pohjalta puukauhalla talteen. Kiehuta kokoon,
    kunnes noin puolet nesteestä jäljellä (paistinpannulla menee
    sukkelaan). 5. Lämmitä voi keskilämmöllä toisessa paistinpannussa sillä
    aikaa, kun kastike kiehuu kokoon ja pyörittele pähkinöitä pannulla pari
    minuuttia, kunnes saavat väriä. Lisää limen mehu ja sekoita. 6.
    Annostele pihvit lautasille, kaada kastiketta peiliksi ja pavut päälle
    ristikkokuvion muotoon. Lusikoi voi-pähkinä-limesalsaa päälle
    varovasti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit