Mainokset

Kreikkalainen voileipäkakku resepti

Mainokset

Ainekset
1 pkt paahtoleipää (16 siivua)
kostutus
1 dl vettä
1 tl kasvisfondia
täyte
1 kurkku
1 dl mustia, kivettömiä oliiveja
1 tlk salaattijuustokuutioita suolavedessä
½ tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 50g)
1 tlk maitorahkaa
1 tlk creme fraichea
mustapippuria
pinnalle
1 tlk creme fraichea
200 g kevyt sulatejuustoa
koristeluun
1 ruukku herneenversoja
6-8 kirsikkatomaattia
5-6 kurkkuviipaletta
5-6 mustaa, kivetöntä oliivia
2-3 ohutta viipaletta punasipulia
Ohjeet
Vaihe1 Leikkaa kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Jätä pieni
pala kurkkua koristeluun. Kuivaa kurkkukuutiot talouspaperilla. Leikkaa
valutetut salaattijuustokuutiot karkeaksi rouheeksi ja hienonna
aurinkokuivatut tomaatit veitsellä tai saksilla. Sekoita täytteen
ainekset ja mausta mustapippurilla. Vaihe2 Leikkaa leipäviipaleista
pois reunat mahdollisimman ohuesti. Levitä tarjoiluvadille 4
leipäviipaletta tiiviisti kiinni toisiinsa. Kostuta leivät pullasudin
avulla kasvisliemellä ja levitä päälle 1/3 täytteestä. Levitä täytteen
päälle toinen leipäkerros, kostuta ja peitä 1/3 osalla täytettä. Tee
samoin kolmas leipä- ja täytekerros. Vaihe3 Peitä vielä
leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.
Pane päälle painoksi esimerkiksi kevyt leikkuulauta ja anna kakun
tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään. Vaihe4 Kuorrutusta varten
sekoita sähkövatkaimella keskenään ranskankerma ja sulatejuusto. Levitä
kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille. Vaihe5 Leikkaa kirsikkatomaatit
lohkoiksi ja paksuhkot kurkkuviipaleet neljään osaan. Viipaloi oliivit.
Koristele voileipäkakun reunat herneenversoilla ja levitä päälle
kirsikkatomaattilohkot, kurkkupalat ja oliiviviipaleet. Leikkaa
koristeeksi vielä muutama ohut punasipulirengas.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit