Mainokset

Yrttirisotto

Mainokset

Resepti: Yrttirisotto

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 2 dl täysjyvärisottoriisiä (käytä italialaista arborio riisiä, se
  • soveltuu parhaiten ristotton)
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • n.7 dl kasvislientä
  • 2 dl raastettua parmesanjuustoa
  • 0,5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 0,5 dl hienonnettua tuoretta salviaa
  • 0,5 dl hienonnettua tuoretta oreganoa
  • oliiviöljyä

  1. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää
    riisit. Kuullota vielä hetki ja lisää valkoviini. Sekoita riisejä
    kunnes viini on imeytynyt, ja rupea lisäilemään kasvislientä
    pikkuhiljaa. Sekoita koko ajan ja anna risoton kiehua miedolla
    lämmöllä. Täysjyvä risottoriisi vaatii pidemmän keittoajan, joten
    seuraa tarkasti paketin keitto-ohjetta. Kun riisi on al dente eli juuri
    ja juuri kypsää, lisää parmesanjuusto ja tuoreet hienonnetut yrtit.
    Risoton tulee olla löysää, joten lisää nestettä tarpeen tullen. Nosta
    risotto lautaselle ja kaada päälle vielä lopuksi hyvää ja laadukasta
    oliiviöljyä. Valmistusaika: 1 h 15 min

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit